Op 2 juli 2010 was Mike van de Wijnckel te gast bij de Duitse ecopolicyade finale 2010 in de Bondsdag in Berlijn.

 

ecopolicy5

In een grote, ronde zaal in het Marie-Elisabeth-Lüders-Haus zijn de afgevaardigde teams van vrijwel alle deelstaten in Duitsland samengekomen om een meesterwerk in "vernetztes denken" te maken. De teams werden verwelkomd door de organizatoren van het Ecopolicyade Büro in Duitsland, de Bundeszentrale für politische Bildung en Malik Management.

ecopolicy6ecopolicy9

 

 

 

 

 

 

 

 
De teams werden ook aangemoedigd door prominente ambassadeurs zoals mevr. Elisabeth Roth (member of the Board of Directors of Malik Management) en de Duitse parlementsleden mevr. Bettina Hagedorn en mevr. Petra Merkel. Zij ondersteunen de Duitse ecopolicyade allen al sinds jaren. Een bijzondere samenkomst was dat uitgerekend die dag de nieuwe Bondspresident Christian Wulff werd beëdigd, ook hij is als voormalig minister-president van de deelstaat Nedersaksen een jarenlange ambassadeur van de ecopolicyade in Duitsland.

ecopolicy7 

De uitdaging voor de teams was om in twee korte rondes hun virtuele land in ecopolicy duurzaam te regeren, in een voor hen onbekend scenario. Ook de volwassen ambassadeurs hebben zich tijdens deze rondes aan de uitdaging gewaagd, maar de jongerenteams waren te sterk! Vanuit dat oogpunt was de kracht van vaardigheid in netwerkdenken "in the room" voelbaar en zeker een Olympische ervaring met bewondering voor de moedige jongeren en ambassadeurs. Na twee rondes is het team van Keulen uit de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen de winnaar geworden!

ecopolicy8 

Klik hier voor meer impressies @ ecopolicyade Büro.

Naast een eervolle oorkonde en een ereprijs voor alle deelnemers, zijn de top 3 teams als hoofdprijs uitgenodigd voor een bijeenkomst bij Malik Management in St. Gallen, Zwitserland. Dit kan een goede ervaring zijn om te zien wat de achtergrond van ecopolicy is en welke mogelijkheden dit biedt voor effectief handelen in complexiteit. Tevens zullen ze met een team van Malik Management tijdens hun bezoek spreken over netwerkdenken in de praktijk door er ter plaatse mee te werken!

Na de finale was de hele groep uitgenodigd voor een rondleiding door de Bondsdag-gebouwen en de vergaderzaal van de Bondsdag, met als toppunt de grote koepel van dit gebouw met prachtig uitzicht over Berlijn!

Deze ontmoeting was een teken om richting een internationale ecopolicyade te werken. Naast Van de Wijnckel Adviezen voor Nederland, was er ook een vertegenwoordigster uit Oostenrijk te gast in Berlijn en starten er nu ook initiatieven in o.a. Zweden, UK, Italië en Sri Lanka en China. Wij kijken uit naar de eerste internationale ecopolicyade finale!

ecopolicy® en ecopolicyade® zijn intellectueel eigendom van Malik Management.

 

Links:

Ecopolicyade @ malik management:                            www.malik-management.com  

Ecopolicyade in Duitsland:                                         www.ecopolicyade.info

Malik Ecopolicyade @ youtube

Ecopolicyade @ Wikipedia:                                         http://de.wikipedia.org/wiki/Ecopolicyade